Lampegietersavond

Lampegietersavond 2020

Delen op social media
Share on Facebook
Facebook

Vanwege de coronacrisis is er een alternatief programma bedacht om op 14 september Lampegietersavond te vieren.

Lampions voor de ramen

https://youtu.be/-b-X71Bikd4

Alle inwoners van Veenendaal worden opgeroepen om op maandagavond 14 september een lampion of lantaarn voor het raam te zetten. Op deze manier kunnen inwoners ’s avonds een mooie wandeling door de buurt maken en genieten van alle lichtjes voor de ramen. Natuurlijk kunnen kinderen zich thuis verkleden. Om 19:00 uur is er een filmpje over de Lampegietersavond 2020 te bekijken via de social media-kanalen en websites van Veenendaal Verenigd/t en gemeente Veenendaal.

Wethouder Dylan Lochtenberg is blij met het alternatieve programma: “Het is natuurlijk erg jammer dat vanwege het coronavirus ook de optochten van de Lampegietersavond niet door kunnen gaan. Gelukkig is er een alternatief gevonden, zodat we als Veenendalers toch deze mooie traditie kunnen voortzetten. Ik hoop dat inwoners massaal een lantaarn voor het raam zullen zetten en dat alle kinderen een bouwplaat voor een lampion ophalen bij de Jumbo, Cultuurfabriek of gemeentehuis. Dan hebben we ’s avonds een zee van lampjes voor de ramen om van te genieten tijdens een wandeling of het luisteren naar de muziekkorpsen. Laten we elkaar daarbij wel 1,5 meter ruimte geven. Alle Veenendalers veel plezier toegewenst. En volgend jaar hopelijk weer mét onze prachtige Lampegietersoptochten!”

Muziekoptredens

Muziekkorpsen zorgen op verschillende locaties in Veenendaal voor muziek. Vanaf 19.00 uur treedt de Veenendaalse Harmonie Caecilia op in het Franse Gat en de Rotterdamse band Carribean Brass in Dragonder-zuid en vanaf 19.15 uur de Rhenense Showharmonie OBK in Petenbos.

Lampionwedstrijd

Kinderen kunnen vanaf 1 september een bouwplaat voor een lampion ophalen. Dit kan bij één van de vier Jumbo-supermarkten in Veenendaal, het gemeentehuis en de Cultuurfabriek. Vervolgens kunnen ze deze lampion kleuren, verven en knutselen. Op 14 september wordt de lampion voor het raam gezet voor de lichtjeswandeling. Daarnaast kan je kans maken op een bioscoopbon voor twee personen. Stuur voor 15 september een foto van jouw zelfgemaakte lampion naar veenendaal@museumveenendaal.nl. De bioscoopbon wordt door de vier Jumbo-supermarkten ter beschikking gesteld. De prijswinnaars worden op 30 september in het zonnetje gezet.

Workshop lampion knutselen

Op zaterdag 5 september kunnen kinderen al aan de slag met de lampionbouwplaat bij Museum Veenendaal. Dit is tijdens het evenement Plaza Cultura op het Kees Stipplein van 12:00 uur tot 16:00 uur. Meer informatie op www.museumveenendaal.nl

Geschiedenis in beeld

Vanaf 1 september zijn er in het centrum grote foto’s van Lampegietersavond uit het verleden te bewonderen. Daarnaast verzorgt Museum Veenendaal een mini-expositie over deze traditie in de hal van de Cultuurfabriek. Komt u gratis een kijkje nemen?

Het inschrijven is gelukt!

Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Veenendaal Verenigd/t gebruikt uw mailadres om u de nieuwsbrief toe te sturen.